Wij zijn helemaal gek van kruiden en hebben ze dan ook altijd in de winkel van de zachte Italiaanse klassieker basilicum tot de kruidige rozemarijn! Kruiden zijn makkelijk in de verzorging. Heb je nou geen zin/tijd om het helemaal op te kweken in je moestuin dan kan je beginnen met wat grotere planten. We hebben momenteel de volgende kruiden (en als ze op zijn kan Nils ze natuurlijk met alle liefde van de veiling voor je meenemen https://www.bloemetje.nl/contact/).

Rozemarijn
Deze winterharde plant is er als eenjarige en meerderjarige plant. Je kan het kruid, gedroogd of vers gebruiken. Heerlijk voor stoofpotten maar ook in de zomer goed te gebruiken als spiesjes voor de barbecue of gewoon lekker in het vuur gooien, ruikt heerlijk!

Tijm
We hebben nu in de winkel de zomer tijm. Deze is zoeter en fijner van smaak dan de wintervariant. Tijm kan je echt overal voor gebruiken lekker bij vleesgerechten! Maar heel fijn gesneden gebruiken we het ook in de verse kruidenboter. Vooral de citroen tijm heerlijk 🙂

Lavendel
Verkrijgbaar in meerdere soorten en maten. Het staat niet alleen mooi op tafel of in je tuin maar als kruid is het ook lekker bij bijvoorbeeld kip of lamsgerechten . Ook lekker in het beslag van koekjes.

Sali
De plant vinden wij altijd zo mooi met de zilver grijze blaadjes. Sali is een makkelijke plant die goed in de zon kan staan. We gebruiken sali vaak op de lasagne. Maar het is ook lekker in tomatensausen, stoofpotten. U kunt de blaadjes ook even in de olie bakken. Als je de bladeren droogt kan je heerlijke thee zetten. Dus echt een aanrader om in huis te hebben.

Basilicum
Basilicum is een éénjarig plantje dat veel mensen in de keuken hebben staan. Maar in de zomer kan je de basilicum ook gewoon in de grond buiten plaatsen. Het is belangrijk dat je basilicum in de zon zet en elke dag vanaf onderaf water geeft. Hij heeft dus wel wat liefde nodig. Wij gebruiken basilicum het meest om heerlijke pesto te maken. De bladeren, steeltjes, pijnboompitten, parmezaanse kaas en wat olie in de blender. En klaar is nees!

 

In onze winkel kwam ook Maartje lekkere kruiden halen, om te gebruiken voor haar heerlijke gerechten van http://www.enjoycooking.nl/
maar ook als decoratie van haar oranjerie! Leuke tip trouwens voor catering, kookworkshop, pick up dinner!

Enjoy cooking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.