Een mooi boeket met zonnebloemen doet je meteen denken aan de zomer ! En dat klopt, want 21 juni is het officieel zomer geworden. In het midden van het land krijgen de kinderen 13 juli vakantie. Veel gezinnen gaan dan naar Frankrijk, waar je velden vol met zonnebloemen kan zien. Het is altijd een mooi gezicht, dat alle koppen van de zonnebloemen dezelfde kant op staan.

De zonnebloem komt oorspronkelijk niet uit Frankrijk, maar uit Noord – en Zuid Amerika. Je kunt de zonnebloemen in meerdere maten en kleuren krijgen. De meest bekende is natuurlijk de gele zonnebloem (Helianthus anuus). Maar in onze winkel hebben we ook wel eens de roodbruine met een gele rand (Helianthus florenza).

Als we de zonnebloemen op de veiling inkopen, kijken we ook naar de dikte van de steel. Er zijn namelijk stelen van ongeveer 2 cm dik. Dit is heel onhandig als je een boeket gaat mengen.

Haal het zonnetje in huis of vrolijk iemand op, die niet op vakantie gaat. Maar let wel op, want wij gaan ook op vakantie. Wij gaan zelf ook even naar zonnebloemvelden in Frankrijk kijken. Onze winkel en website zijn gesloten van 23 juli t/m 6 augustus 2018. Op onze insta zullen we een foto plaatsen van de mooie velden.

De verzorging van de zonnebloem:
Snij het boeket met zonnebloemen goed schuin af (ongeveer 2 tot 3 cm) met een aardappelschilmesje. Zorg ervoor dat het boeket in een schone vaas staat met genoeg water. De zonnebloemen drinken veel dus af en toe bijschenken is verstandig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.